Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Omluva Mgr. Patriku Altnerovi

Někdy má člověk pocit, že nekonal dobře když se nechal unést emocemi z letitého sporu. Prožil jste řadu jednání, udělal si svůj obraz událostí. Je ale spravedlivý? Je šetrný k pozůstalým dotýkáte-li se osoby, která již nežije?

 

Koncem října loňského roku jsem na svém blogu na iDnes publikoval článek s názvem „Altner, zase Altner“. Až v průběhu února, tedy o 4 měsíce později jsem obdržel požadavek právního zástupce syna zemřelého JUDr. Altnera se striktním požadavkem mé omluvy s tím, že on shledal mé výroky za nepravdivé až lživé.

S takovou kvalifikací jsem nemohl zcela souhlasit. Nemůžete označit za lež události, byť již staré více než 10 let, které jste nejen sám prožil, o kterých jste osobně, a v přítomnosti svědků z pověření tehdejšího vedení strany ČSSD jednal, o kterých máte písemné záznamy, kopie podávaných zpráv a informací, písemné návrhy na smírné řešení celé kauzy a množství listinných důkazů.

Ovšem každá mince má svůj líc i rub. A já musím připustit, že:

  • Má vyjádření na adresu zesnulého JUDr. Altnera byla k pozůstalým nešetrná. Oni nikdy u našich jednání nebyli přítomni, ale jsou tak logicky v situaci, kdy právem konstatují, že se mým výrokům zesnulý pan Altner nemůže bránit, snažit se je vysvětlit, argumentovat.
  • Uvědomil jsem si, že pan Dr. Altner mohl být pod psychickým tlakem i od osob mimo subjekt dlužníka, tedy ČSSD. Bylo v té době více osob, které nabízeli řešení například tím, že od ČSSD pohledávku odkoupí. Kontaktovali i mne. Že to vedení strany zásadně a radikálně odmítlo netřeba vysvětlovat, ale nemám důvod si nemyslit, že podobné „návrhy“ obdržel pan JUDr. Altner. Jde přece o politickou stranu.
  • Spor s podivným začátkem, kdy po úspěchu před soudem právního zástupce ČSSD JUDr. Blanického strana přes souhlas ústředního výboru, aby pokračoval v nutných úkonech, kterými bylo zejména zapsání vlastnictví společnosti Cíl do příslušného katastru nemovitostí byla jmenovanému vypovězena, nelze přisuzovat pouze JUDr. Altnerovi. Je věcí ČSSD a tehdejšího jejího vedení, místopředsedy Iva Svobody, proč zastoupení měnil. JUDr. Altner byl advokát, strana se svoji neopatrností dostala do svízelné situace a zmocnila JUDr. Altnera. To je vše. Žijící aktéři dodnes mlčí. Dovozovat jakési nepřístojnosti, ač celý postup byl podivný, jen JUDr. Altnerovi je nedůvodné. A vysvětlení z jeho strany již možné není.
  • Po celou dobu, poté co JUDr. Altner s pomocí dalších právníků, Hajka a Halbycha ve sporu uspěl, byla otázka jejich vzájemných vztahů a sporů, proč pan Altner odmítal převzít odměnu, žádal podstatně větší až miliardové částky a podobně. Nejsem soudce a můj osobní názor ve sporu, který není sporem mým, je irelevantní.
  • Očekávám, že po rozhodnutí dovolacího soudu bude známo legální stanovisko soudu, jediné závazné, zda a jaké nároky pan JUDr. Altner měl. A o sporech s dalšími subjekty nemám informace aktuální. A své stanovisko jistě podá též účastník sporu, ČSSD, neboť na celé kauze velice ztrácela a ztrácí.
  • Momentálně jsem dlouhodobě mimo Českou republiku, ale při nedávné návštěvě doma jsem se sešel s mnohými aktéry letitého sporu. I s nimi jsem se shodl, že i nešetrně vyřčená informace o pravdivých událostech může zakládat újmu pozůstalých již proto, že není žádný důvod, proč bych tyto letité události otevíral. Ač kolegové mnohé z mých tvrzení potvrdili, zastávají stejný názor, že je dnes zbytečné dotýkat se cti zemřelého člověka, otce dotčených.

Proto jsem se rozhodl tuto svoji omluvu zveřejnit. Nejednal jsem správně a důvodně, když jsem otevíral letité spory ve věcech dávno minulých a neuvědomil jsem si oprávněný zájem pozůstalých vyřknout slova „čest jeho památce“. Proto se jim stejnou cestou, tedy publikací na mém blogu, omlouvám.

 

JUDr. Ivan Přikryl

Autor: Ivan Přikryl | neděle 2.6.2019 23:30 | karma článku: 10,48 | přečteno: 590x
  • Další články autora

Ivan Přikryl

Máte po přečtení článku pocit, že je starý již 9 let? Já ne!

Kdyby nešlo o vážnou věc, je to k smíchu. Politici, vždy převážně laici, vždy se zvolením stanou všeználky .Téměř bez výjimky od roku 1990 dodnes. Nevidí za hranice naší země a výsledek je jasný. Nedostupné bydlení.

1.3.2024 v 10:00 | Karma: 11,50 | Přečteno: 400x | Diskuse| Politika

Ivan Přikryl

Už jsem z toho NERVozní.

Do problémů s bydlením mluví kde kdo. Povolaní, ti, kteří by měli být kompetentní (jedni ex lege-vláda druzí ex privata industria, jaksi z vlastní vůle, cítivše se povolaní-ministři a jejich rádci). A také NERV.

25.1.2024 v 10:00 | Karma: 17,63 | Přečteno: 351x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Ivan Přikryl

Krátkodobé pronájmy? Rozhodně ne na turistický pobyt či Airbnb.

Sdílená ekonomika je fenomén současnosti. Uber jezdí na letiště a hádá se s taxikáři. Podnikatelé kupují byty a prostřednictvím aplikací je nabízejí ke krátkodobým pobytům. Ministerstvo pro místní rozvoj mlčky přihlíží, jako vždy.

12.10.2023 v 8:00 | Karma: 10,27 | Přečteno: 296x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Ivan Přikryl

Zoufalství českých politiků v bytové politice. Epilog?

Mám obavy, že o epilog nejde. Nevšímavost politiků s rituálními tanci okolo "rozvratu" veřejných financí dává prý vládě titul neřešit nic jiného. Ne, nechci tu situaci zlehčovat. Ale pokračování tohoto příběhu je rizikem.

12.5.2023 v 9:00 | Karma: 6,25 | Přečteno: 149x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Ivan Přikryl

Zoufalství českých politiků v oblasti bydlení- pokračování čtvrté.

Další pokus přimět vládu a politiky se odehrál v roce 2018. Kdybych měl publikovat všechny materiály té doby, tak už by to zoufalství bylo chronické. Kdo opravdu tu sérii článků čte chápe, že jasně říkají co je třeba. Dodnes marně

11.5.2023 v 10:00 | Karma: 4,20 | Přečteno: 161x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Situace na frontě se zhoršuje, řekl šéf ukrajinské armády. Rusko postoupilo

27. dubna 2024  17:50

Sledujeme online Operační i strategická situace ukrajinských vojsk na frontě se má sklon zhoršovat. Velitel...

Sokoly povede dosavadní místostarosta Martin Chlumský, rozhodl výbor

27. dubna 2024  17:35

Do čela České obce sokolské (ČOS) zvolil výbor Sokola podle očekávání dosavadního prvního...

Triumf českých středoškoláků. Zvítězili v soutěži NASA s návrhem dálkové opravy družic

27. dubna 2024  17:21

Pětice českých středoškoláků uspěla ve finále prestižní mezinárodní soutěže Conrad Challenge v...

Praktický i pro zábavu. Americká firma nabízí robopsa s plamenometem

27. dubna 2024  17:04

Americká firma Throwflame poprvé zveřejnila cenovku za svého robotického psa, který má na sobě...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 194
  • Celková karma 11,50
  • Průměrná čtenost 912x
Odborník na bytovou politiku, družstevnictví a státní správu, léta pracoval v Mezinárodním družstevním svazu, jako šéf svazu družstev, náměstek ministra MMR pro bydlení a vedoucí úřadu vlády, šéf kabinetu předsedy Poslanecké sněmovny. Jako člen exekutivy MDS navštívil za 27 let více než stovku zemí celého světa. Zahraniční modely i nadále trvale sleduje a analyzuje. "Bytové politice se poctivě dosud žádná vláda po roce 1989 nevěnovala. Jen pokus a omyl, vesměs z iniciativy poslanců. Proto je v takovém stavu v jakém je. Do této oblasti politické hašteření nepatří. Proto vytrvale opakuji, že je třeba toto změnit. Mnohdy by se stačilo rozhlédnout v okolních zemích, protože my jsme smutná rarita."

Seznam rubrik