Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Zdravím, také si tím naše družstvo prošlo. Lhůtu danou zákonem k přijetí nových stanov nešlo splnit. To by muselo být notářů tak pětkráte tolik. Kromě toho si pánové docela dobře vydělali, stejně jako advokáti, kteří stanovy psali. 

NOZ je pokus o úpravu z první republiky, který se bohužel příliš nepovedl. Není jednoznačný a výklad jednotlivých ustanovení přináší problémy spočívající ve "variabilitě" výkladů, jak je uváděno v článku,  což způsobuje, že běžný občan tomu nerozumí a s každou pitomostí musí mazat za advokátem. 

Pokud někdo měl na mysli to, aby již tak solventní advokáti a notáři měli přivýdělky, potom je nutno říci, že záměr byl splněn dokonale.

1 0
možnosti
PJ

Dnes nelze očekávat, že by z parlamentu vypadla jednoduchá stručná a technicky jasná právní úprava. Pokud by někdo něco takového vytvořil, bude to smeteno ze stolu dřív, než to tam položí.Dnes seza dobrý zákon pokládá takový, 1/ kterému téměř nikdo nerozumí, 2/ dá se vyložit dvěma až třema způsoby, přičemž všechny jsou správně, 3/ kdy k řešení sebemenšího problému je třeba najmout advokáta a dofat, že on tomu rozumět bude.  Takže pokud někdo očekává nápravu, čeká marně - nejsou toho schopni.

2 0
možnosti
Foto

Co zde složitě popisujete, je našim politikům srdečně jedno. Do politiky jdou hlavně proto, aby si bez námahy vydělali velké peníze (a nikoliv proto, aby splnili to, co voličům před volbami slibovali)!! Za lehce vydělané peníze si nakoupí domky větší či menší nebo byty do osobního vlastnictví (viz náš pan premiér, co si před několika lety legálně pořídil byt z poslaneckých náhrad) - a nějaké družstevní byty je z 90 procent vůbec nezajímají. Ty jsou pro socky.

1 0
možnosti
VH

... soudy či politici  "netušíce" !!!  Když už chcete používat přechodníky.

0 0
možnosti
PK

Zbytečné, nejsme v jazykovém koutku.:-(:-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 194
  • Celková karma 11,50
  • Průměrná čtenost 912x
Odborník na bytovou politiku, družstevnictví a státní správu, léta pracoval v Mezinárodním družstevním svazu, jako šéf svazu družstev, náměstek ministra MMR pro bydlení a vedoucí úřadu vlády, šéf kabinetu předsedy Poslanecké sněmovny. Jako člen exekutivy MDS navštívil za 27 let více než stovku zemí celého světa. Zahraniční modely i nadále trvale sleduje a analyzuje. "Bytové politice se poctivě dosud žádná vláda po roce 1989 nevěnovala. Jen pokus a omyl, vesměs z iniciativy poslanců. Proto je v takovém stavu v jakém je. Do této oblasti politické hašteření nepatří. Proto vytrvale opakuji, že je třeba toto změnit. Mnohdy by se stačilo rozhlédnout v okolních zemích, protože my jsme smutná rarita."

Seznam rubrik