Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Proč se v bytové politice neliší levice a pravice?" - protože v NICNEDĚLÁNÍ si libují politici 'napříč politickým spektrem'! ..jak se všude s oblibou píše.

1 0
možnosti

;-D;-D přeptejte se Kalouska jak to myslet s těma složenkama--všeuměl jeden;-D;-D

1 0
možnosti

Na co sáhli, to zlepšili.

0 0
možnosti

V95í82t 62J85ů70z85a

13. 4. 2016 23:20

Kdyby se nevymýšlelo tolik nejrůznějších zákonných i nezákonných úsporných opatření na dávky na bydlení, mohl být problém už víceméně vyřešen. Ano, i díky odvaze a obětavosti těch "obchodníků s chudobou"!

0 0
možnosti

A kdo jsou ti občané v nouzi?.

2 0
možnosti
Foto

Právě nyní mají v Brně docela hodně velký problém, kam ubytovat 2 rodiny uprchlíků z Iráku, (které sem převezla Generace 21). Jak by chtěl magistrát tohoto velkého města postupovat - kdyby musel - ubytovat podle zákona o sociálním bydlení cca 1.200 zdejších bezdomovců?? Problém naprosto neřešitelný - ovšem paní ministryně Marksová má již nyní (ve stylu hnutí ANO jasno). Prostě to všem městům a obcím podle zákona zkrátka pouze nařídí...!!;-D;-O

1 0
možnosti

Neni ona ta Marksova z CSSD.

0 0
možnosti
Foto

Proč by to řešili? Teď jsou na řadě s bytama zadarmo nelegální imigranti. Přece byste nechtěl aby se ve vládě starali o vlastní občany...

10 0
možnosti

Tak zrovna podle nedávného průzkumu, jehož výsledky překvapily i samotné výzkumníky, nebyly důvodem odkládání rodiny bytové ani finanční důvody, ale změna priorit, lidé se prostě chtěli věnovat kariéře, koníčkům, cestování. Myslím, že to proběhlo i tady na iDnes.

Dneska jsou extrémně levné hypotéky a mladý člověk si určitě bydlení najít může. U seniorů je to větší problém, pokud jsou v domě s majitelem s tržním nájmem, tak to se z důchodu prakticky nedá utáhnout (obzvlášť třeba, když je jen jeden).

11 0
možnosti

Nemohli bychom se vrátit k řešení našich předků, zavést domovské právo a chudobinec v každé obci. Tam bydleli ti, co nezvládli se uchytit na trhu bydlení. (Jistě si pamatujete na Zilvara s chudobince, nijak mu to neubralo na literární barvitosti). Měli střechu nad hlavou a snahu se z toho chudobince dostat. Ta snaha mi dnes dost chybí.

1 0
možnosti
Foto

no ono by ani sociální bydlení být nemuselo - že, kdyby se státní byty nepronajímali podnikatelům, kteří platí nájemné v Praze Černý most za 60,- Kč za m2. Kdyby magistrát řádně hodpodařil a chtěl pomoci lidem sociálně slabším tak by jistě mohl, ale to by musel chtít. Místo toho z těchto dotovaných bytů vyhazuje nic neudělající nemocné invalidní občany vždy platící včas nájemné!!!

https://www.youtube.com/watch?v=UrMnXlOi0ac&feature=share

1 1
možnosti
  • Počet článků 194
  • Celková karma 11,50
  • Průměrná čtenost 912x
Odborník na bytovou politiku, družstevnictví a státní správu, léta pracoval v Mezinárodním družstevním svazu, jako šéf svazu družstev, náměstek ministra MMR pro bydlení a vedoucí úřadu vlády, šéf kabinetu předsedy Poslanecké sněmovny. Jako člen exekutivy MDS navštívil za 27 let více než stovku zemí celého světa. Zahraniční modely i nadále trvale sleduje a analyzuje. "Bytové politice se poctivě dosud žádná vláda po roce 1989 nevěnovala. Jen pokus a omyl, vesměs z iniciativy poslanců. Proto je v takovém stavu v jakém je. Do této oblasti politické hašteření nepatří. Proto vytrvale opakuji, že je třeba toto změnit. Mnohdy by se stačilo rozhlédnout v okolních zemích, protože my jsme smutná rarita."

Seznam rubrik