Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Vzal jste to zeširoka a ne špatně. Já jen krátce, přestože by se dalo psát dlouze - o podrazáctví ČSSD nejen vůči současnému prezidentovi ale i vůči koaličnímu partnerovi, o úspěších, které si přivlastnilo ANO (pořád nevím co to je, jestli inkluze, nebo snad to zmíněné pohřebnictví) atd. Já zvýrazním jen jednu věc, které jste se i dotkl v posledním odstavci blogu a která je podle mě pravou příčinou vašeho volebního neúspěchu. ČSSD vždy byla stranou modrých límečků, lidí práce. Vy jste ale naskočili na vlnku extrémního sociálna - vše možné i nemožné (naprosto zbytečně) zdarma, nebo skoro zdarma. A ty modré límečky pochopily, že to jsou nakonec oni, kdo to všechno zaplatí. ČSSD se tak stala stranou dávkařů a těch v dohledné době nebude 25%+.

0 0
možnosti
JL

Cely politicky svet se sklada ze dvou faktoru. Prvni faktor je vyzdvyhnout svobodneho cloveka a dat mu moznost zit v moderni dobe podle svych uvah. (bez jakehokoliv diktatu podporovat neco co nechce). To jsou vice mene pravicove strany, ktere tuto vizi podporuji. (nebo by meli podporovat)

Na druhe strane je zde mysleni, ze pomoci diktatu (mnozi hovori o pomoci slabsim) vytvorit spolecnost, ktera ma socialni vymozenosti pro vsechny (duchod, zdravotnictvi, vyuka a pod) Do teto kategorie spada i CSSD.

Pri vzniku teto strany, spolecnost a jeji organizace se nemuze porovnat se spolecnosti dnesni. Zde je dilema dnesni CSSD. Svetova spolecnost se vyvijela, ale socialni demokracie ne. Zustala pri mysleni jak na zacatku 20 stoleti. Nedokazala upresnit svoji vizi k dnesnimu mysleni. Omezit nutnost diktatu v malichernych detailech,(bezplatne jizdne pro urcitou cast spolecnosti) podporit snahu na vytvoreni socialniho programu majici smysl (hlavne s presnym financnim podlozenim), snizit statni naklady na minimum a atd.

Kdyz si jeste pripoctete k celkovemu politickemu poli mnozstvi odnozu politickych stran. mate na problem tech hlavnich stran (z minulosti) zadelano.

Na konec poznamka k me osobni uvaze. Hnuti "ANO" se rozpadne hned druhy den, kdy dnesni premier nebude schopen jej podporovat a vyuzivat.

0 0
možnosti
JM

Koncem 90 let, byla ČSSD, za Zemana, stranou, kterou volili dělníci, horníci, zemědělci, prodavačky, tehdy post komunistický fabriky krachovaly a mezi lidmi byl strach ze ztráty zaměstnání. Takže ČSSD slibovala, že zdroje budou a lidi ji volili. Jenže pak se ČSSD vzhlédla v socialismu evropského stylu a začala prosazovat inkluze, genderovou vyváženost, kvóty, vynucovat solidaritu, trestat nájemce bytů když odmítnou cikána a na dělníky a spol. zapomněla. Post komunistický fabriky zkrachovaly, nebo je někdo vytunelovat, dělníci a spol. si našli jinou práci, nebo šli do důchodu a zjistili, že ČSSD řeší všechno možný, ale na ně kálej. Takže nyní ČSSD volí jen sociální intelektuálové. Těch zase tolik není a navíc se programově překrývaj se zelenými a piráty.

1 0
možnosti
MB

Nová doba přinesla nové jevy. Chudoba se nekoná, (jistě, kdo si ji hledá, pak i najde). Třídní boj ztratil smysl a revoluce byla poražena evolucí. Levicové strany mají jistý podíl na sociálním státě, ale nevědomky si tak vyrobily nového - Neočekávaného nepřítele! Zmatenost programu - Neví se, kdo je vlastně koncovým voličem ČSSD ! K tomu klasika pletichaření - Restart zrádců + Ekonomický krach s Lihovým domem. K tomu všemu ! - Nepochopitelná podpora Oligarchy v jednom paktu s KSČm. Voliči podlehli jeho mazané reklamě - Řekli, proč být u Kovaříčka a přešli tedy ke Kováři. Přesně to odráží % preferencí. Ten levicový populismus drží nyní - nový Levicový spolek = Hnutí ANO ! ... :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 194
  • Celková karma 11,50
  • Průměrná čtenost 912x
Odborník na bytovou politiku, družstevnictví a státní správu, léta pracoval v Mezinárodním družstevním svazu, jako šéf svazu družstev, náměstek ministra MMR pro bydlení a vedoucí úřadu vlády, šéf kabinetu předsedy Poslanecké sněmovny. Jako člen exekutivy MDS navštívil za 27 let více než stovku zemí celého světa. Zahraniční modely i nadále trvale sleduje a analyzuje. "Bytové politice se poctivě dosud žádná vláda po roce 1989 nevěnovala. Jen pokus a omyl, vesměs z iniciativy poslanců. Proto je v takovém stavu v jakém je. Do této oblasti politické hašteření nepatří. Proto vytrvale opakuji, že je třeba toto změnit. Mnohdy by se stačilo rozhlédnout v okolních zemích, protože my jsme smutná rarita."

Seznam rubrik