Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Proč musí do nájemního vztahu vstupovat státní garant? To co vlastníka dnes trápí je sehnat solidního nájemníka a tak by bylo vhodné nějaké vychovat. Jsi poctivý, byt odevzdáš v pořádku, platíš? Tak ať se to má pronajímatel šanci dozvědět a stejně naopak.

0 0
možnosti

J39a53n 45R91á80ž

11. 2. 2023 15:25

Jedinou logickou cestou státní podpory bydlení je od zbytečné byrokracie očištěné stavební řízení a změna občanského zákoníku směřující ke zvýšení právní ochrany vlastníků nájemních domů i jejich nájemníků řádně plnicích smluvní povinnosti.

Sociální byty, jejichž výstavbu propaguje pan Přikryl, mohou fungovat jen tam, kde je investorem stavby nájemního domu a jeho vlastníkem obec . Stát, tedy ministerstvo by měl být vynechán jako investor i jako správce bytového fondu. V současném právním prostředí si neumím představit, že by se to mohlo ujmout u privátně vlastněného bytového fondu.

2 0
možnosti

Faktem je, že bydlení je nesmírně blahodárné. Starším dává potřebné jistoty - mladým základ naděje. Spouští multiplikační efekt spotřeby. Výbavu od elektroniky, sklem a textilem konče. Společenský přínos pro všechny ...

O to tristní poznání výsledků předcházející vlády. Co je potřebné? Tak se neřeší. Důchodová reforma + bydlení. Samotný stát stavět nemá. Nemá tomu ovšem ani bránit. Stavební povolování? Když jsem kdysi pořídil 25 razítek na výstavbu RD? Bral jsem to za vrchol šílenství. Překonáno. Abych vyhověl Zákonu, chci postavit ČOV. Firmu mám, prachy mám. Na Povolení již čekám 2 roky! Proč proboha ... ?

Opravdu - V naší zemi, i nemožné možné je ...Asi tak nějak bude lépe :-)

0 0
možnosti

Tlačili nový stavební zákon a zase - města. obce a příslušní by asi přišli o moc pod rouškou že tomu nejlépe rozumějí. Proč se neokopíruje zhruba to co asi na Západě funguje ... Nesváděl bych vše na "sektu" a vůdce. Sekta nebude a problémy budou dál ...

0 0
možnosti

Čím víc socializmu, tím víc se budeme blížit socialistické životní úrovni: Hrdý socialistický dělník měl kupní sílu jenom cca 20% toho, jakou kupní sílu měl "vykořisťovaný" dělník v tehdy ještě kapitalistickém západě. Už dnes mají lidi problém vyjít s penězi, tak ještě přitvrdíme, že soudruzi s prázdnou hlavou Rv

0 0
možnosti

Otázka je, co se zlepší, když "nepřitvrdíme". Budeme dál "valit" byty, domy za x-milionů? Pro bohaté na investici a i pro ty nenáviděné "Russáky". Oni si cesty i v dnešní době najdou.

Trochu zjednodušuji, ano, i průměrní na Západě bydlí daleko víc v nájmu, máme přes 4 mil. bytových jednotek, tj. jen přes 2,5 člověka na byt, byty mají rekuperaci, tepelná čerpadla, soláry atd.

0 0
možnosti
  • Počet článků 194
  • Celková karma 11,50
  • Průměrná čtenost 912x
Odborník na bytovou politiku, družstevnictví a státní správu, léta pracoval v Mezinárodním družstevním svazu, jako šéf svazu družstev, náměstek ministra MMR pro bydlení a vedoucí úřadu vlády, šéf kabinetu předsedy Poslanecké sněmovny. Jako člen exekutivy MDS navštívil za 27 let více než stovku zemí celého světa. Zahraniční modely i nadále trvale sleduje a analyzuje. "Bytové politice se poctivě dosud žádná vláda po roce 1989 nevěnovala. Jen pokus a omyl, vesměs z iniciativy poslanců. Proto je v takovém stavu v jakém je. Do této oblasti politické hašteření nepatří. Proto vytrvale opakuji, že je třeba toto změnit. Mnohdy by se stačilo rozhlédnout v okolních zemích, protože my jsme smutná rarita."

Seznam rubrik