Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jak je možné, že Varšava staví podstatně více nových bytů proti Praze a za poloviční ceny (uvádí se cca 50 tis./m2). Dodělané, ne holobyty. Zaujala mě nabídka na Žižkově, což není Hanspaulka, za 121 tis., myslím že od Central Groupu. Ten rozdíl je strašný, proč?

0 0
možnosti

A89l86e63x 40G17r70e50g48o19r

30. 3. 2023 19:52

Právo na bydlení je chápáno tak,že nikomu nesmí být bráněno zajistit si bydlení odpovídající jeho možnostem aniž by tento omezil vlastnická práva jiných.

Ostatní je takový pelmel nápadů bez naděje na realizaci.

V prvé řadě nikdy nemělo dojít k.masivni privatizaci státních bytů,ty měly sloužit jako sociální či startovní byty. Obce nohou stavět obecní malometrážní byty s rozumným nájmem.

Družstevní výstavba je také řešení a lidé si musí uvědomit, že vlastní bydlení je a bude luxus. Ostatně hypotéky s nízkým úrokem právě zapříčinily dvě věci.

Minimální diferenci nájemního bydlení a vlastního bydlení s malou hypoteční splátkou, což pro mnohé bude v současnosti šok jak se projeví zvýšená úroková sazba.

A zvýšily ceny nemovitostí, protože si je teoreticky mohl pořídit kde kdo.

A samozřejmě různé doplatky na bydlení umožňují aby samotný nizkopříjmový jedinec bydlel třeba v 3+1 místo v malé garsonieře.

1 0
možnosti

Zbytečně dlouhé.

A nevím, jestli právo na bydlení je základní lidské právo. Myslím si, že spíše ne. Ale i kdyby bylo, rozhodně to není právo bydlet ve vlastním. Vlastnické bydlení je výsada, o kterou se každý musí sám zasloužit a někdy to může být dost těžké.

1 0
možnosti

Právem na bydlení, pokud už je potřeba o něm mluvit, rozumím, že vám nikdo nebude bránit v tom si bydlení zajistit, ať už koupí, nebo pronájmem. Ale ne, že vám ho musí zajistit někdo jiný, a vláda už vůbec ne.

4 0
možnosti
Foto

Co je všechno právem občana???? Právo na bydlení je právo, anebo nárok ????

1 0
možnosti
  • Počet článků 194
  • Celková karma 14,57
  • Průměrná čtenost 912x
Odborník na bytovou politiku, družstevnictví a státní správu, léta pracoval v Mezinárodním družstevním svazu, jako šéf svazu družstev, náměstek ministra MMR pro bydlení a vedoucí úřadu vlády, šéf kabinetu předsedy Poslanecké sněmovny. Jako člen exekutivy MDS navštívil za 27 let více než stovku zemí celého světa. Zahraniční modely i nadále trvale sleduje a analyzuje. "Bytové politice se poctivě dosud žádná vláda po roce 1989 nevěnovala. Jen pokus a omyl, vesměs z iniciativy poslanců. Proto je v takovém stavu v jakém je. Do této oblasti politické hašteření nepatří. Proto vytrvale opakuji, že je třeba toto změnit. Mnohdy by se stačilo rozhlédnout v okolních zemích, protože my jsme smutná rarita."

Seznam rubrik