Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J41a32n 22R81á39ž

25. 1. 2024 16:18

Článek je plný všelijak účelové zkreslených dat. Např . kdyby se vypočítala tržní hodnota práce, odpracovaných hodin na stavbě družstevního bytu v přepočtení na dobu, kdy být prodal, tak takový "vývar to zase nebyl. Ale to je vedlejší. Spíše je nutno konečně se vážně zamyslet nad důvody, které jsou důvodem k tomu, že v České republice je v současnosti přes 600 tisíc volných bytů, čili bytů , ve kterých nikdo nebydlí, což zásadně prodražuje jak nové byty, tak i nájmy.

1 0
možnosti
FD

Největší problémem je přílišná ochrana nájemníků.Nejsem pánem svého domu!

2 0
možnosti
JR

J83a38n 70R63á73ž

25. 1. 2024 16:20

Naprosto přesná "diagnóza" problému proč jsou v Česku statisíce volných bytů, které právě kvůli tomu nechtějí majitelé pronajímat

2 0
možnosti
Foto

Problémy vagonu s bydlením původem z ODS je nejlepší ODSunout na vedlejší kolej, a odpojit lokomotivu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 194
  • Celková karma 11,50
  • Průměrná čtenost 912x
Odborník na bytovou politiku, družstevnictví a státní správu, léta pracoval v Mezinárodním družstevním svazu, jako šéf svazu družstev, náměstek ministra MMR pro bydlení a vedoucí úřadu vlády, šéf kabinetu předsedy Poslanecké sněmovny. Jako člen exekutivy MDS navštívil za 27 let více než stovku zemí celého světa. Zahraniční modely i nadále trvale sleduje a analyzuje. "Bytové politice se poctivě dosud žádná vláda po roce 1989 nevěnovala. Jen pokus a omyl, vesměs z iniciativy poslanců. Proto je v takovém stavu v jakém je. Do této oblasti politické hašteření nepatří. Proto vytrvale opakuji, že je třeba toto změnit. Mnohdy by se stačilo rozhlédnout v okolních zemích, protože my jsme smutná rarita."

Seznam rubrik